Keramičke pločice prvi su izbor za opremanje doma

Kada se radi o odabiru podnih i zidnih obloga keramika je i dalje prvi izbor. Iako se na tržištu pojavilo mnogo novih materijala, keramičke pločice se ne skidaju s trona.

Siguran su odabir zbog svojih karakteristika, na primjer, imaju dugi vijek trajanja, otporne su na mehanička oštećenja, na vlagu, jednostavno se postavljaju i ugrađuju. Ako se nekome i sviđa neki drugi materijal, keramika ga izgledom može kopirati. Tako su danas popularne keramičke pločice s uzorkom drveta, betona ili mramora.

Zapravo je najveći problem prilikom kupnje široka i raznolika ponuda gdje je u moru dezena i oblika teško donijeti konačni odabir. Kako biste lakše pronašli idealne modele za svoj dom postavite si sljedeća pitanja: Koja je namjena pločica? Uklapaju li se u vaše prostorije s obzirom na veličinu male ili velike pločice, svijetle ili tamne? S kolikim budžetom raspolažete?

Postoje dućani s rasponom cijena za svačiji budžet, a tu su i outleti keramike koji često nude sjajan izbor pločica po nižim cijenama. Prilikom određivanja budžeta svakako se vodite time da bi kvaliteta trebala biti ispred cijene. Što je kvaliteta veća, vaše će keramičke pločice imati duži vijek trajanja.

Ako ste neodlučni po pitanju samog dizajna uvijek se možete obratiti za pomoć stručnom osoblju salona u kojem razgledavate ili kupujete keramiku. Većina salona danas nudi i uslugu vizualizacije što je sjajno za sve one kojima je teško vizualno si predočiti izgled svog budućeg prostora.

Osim pravilnog odabira, vrlo je bitno samo postavljanje keramike. Ako nemate iskustva s polaganjem najbolje je da rad prepustite iskusnom keramičaru. Tako ćete izbjeći moguće pogreške, poput loše pripremljene podloge, lošeg fugiranja, krivo izabranog ljepila, nepravilnog polaganja i ostalih.

Back to top