Beskontaktno mjerenje temperature

Riješavanje potrebe za rukovanjem fizičkim ključevima pomoći će vam stvoriti pametniju zgradu koja je sigurnija i učinkovitija za rad. Koristite beskontaktno mjerenje temperature kao dio sustava kontrole pristupa na kartici i osigurat ćete da samo oni s pravom razinom pristupa mogu ući u određena područja u vašem objektu, smanjujući tako rizik od narušavanja sigurnosti, vandalizma i krađe. Sustav će također učiniti vašu zgradu udobnijom tako što će osigurati da prostorije imaju odgovarajuću temperaturu tijekom cijele godine, tako da ćete uštedjeti novac na računima za energiju bez žrtvovanja produktivnosti ili udobnosti zaposlenika.

Manja potrošnja energije s beskontaktnim termometrima.

Automatski senzori prostorija i vrata mogu se kalibrirati za svaku prostoriju, omogućujući beskontaktna mjerenja koja se ne mijenjaju tijekom vremena. Senzori mogu aktivirati prekidače svjetla da se automatski isključe kada se otkrije hladnije ili toplije područje. To rezultira smanjenjem potrošnje energije izbjegavanjem nepotrebnih ciklusa grijanja i hlađenja, jer sada imamo podatke o zauzetosti iz našeg sustava za praćenje posjetitelja (npr. kontrola pristupa karticama). Pametne zgrade koje prate područja u cijelom području trebaju maksimalnu pouzdanost uz nisku cijenu.

Zašto su beskontaktni termometri važni u 21. stoljeću?

Revolucija tehnologije učinila ih je jeftinim i sveprisutnim, ali nisu bez mana. Najveći razlog za ulaganje u odgovarajući sustav je beskontaktno mjerenje temperature — takvi uređaji točno očitavanje u nekoliko sekundi sa sigurne udaljenosti, što znači da nema rizika od unakrsne kontaminacije između različtih osoba koje ulaze u vaš prostor. Takvi sustavi se povezuju s pametnim zgradama putem sustava kao što je kontrola pristupa karticama.

Prednosti korištenja beskontaktnih termometara.

Beskontaktni termometri nemaju pokretne dijelove i zahtijevaju nultu penetraciju u sustav kontrole pristupa karticama. Uređaj radi s uključenjem/isključenjem i ugrađenim senzorom za detekciju kretanja. Pametne zgrade s višestrukim bravama pametnih kartica mogu se koristiti za praćenje kretanja po lokacijama, djelovati kao okidači događaja i bilježiti korisne podatke u aplikacije. Time se štedi novac eliminacijom lažnih pozitivnih ili negativnih rezultata povezanih s uređajima za čitanje kontakata.

Najvažnije značajke

Najvažnije značajke koje treba uzeti u obzir pri kupnji beskontaktnog termometra. Prva stvar koju treba razmotriti je hoće li vaša zgrada koristiti bežičnu ili žičanu tehnologiju. Ako vaša pametna zgrada koristi bežičnu tehnologiju, poželjet ćete odabrati termometar koji koristi Bluetooth Smart (prije poznat kao Bluetooth Low Energy), jer većina drugih tehnologija neće doseći velike udaljenosti. Također želite razmisliti o tome koliko će se senzora koristiti na svakoj lokaciji i želite li centralizirane ili distribuirane senzore, kao i je li vam potrebna dodatna oprema.

Prednosti beskontaktnog mjerenja temperature.

Analiza toplinske slike korisna je alternativa korištenju kontaktnih termometara. Termalne kamere su sposobne mjeriti površinske temperature bez kontakta s objektom ili subjektom. Prilikom odabira termo kamere važno je točno razumjeti koji su vam ciljevi, jer postoji nekoliko različitih čimbenika koji čine dobru termalnu kameru. Nadalje, mnogo je toga što treba uzeti u obzir pri odlučivanju između digitalnih i analognih uređaja.

Back to top