5 savjeta za odabir savršenog vrtnog kamina.

Vrtni kamin jedan je od najboljih načina za stvaranje privlačne i šarmantne atmosfere u vašem vanjskom prostoru. Ali sa svim dostupnim mogućnostima dizajna, od izgleda do veličine, postoji mnogo čimbenika koje treba uzeti u obzir prilikom odabira savršenog vrtnog kamina. Sljedećih 5 savjeta pomoći će vam u donošenju odluke o odabiru modela koji će odgovarati vašim potrebama i ukusima.

1) Odaberite prikladan kamin za svoj prostor. Prije nego što kupite vanjski kamin morate odlučiti koja će veličina i stil najbolje funkcionirati u vašem vrtu. Pažljivo razmislite: kamini mogu biti dugoročna investicija i ne bi trebali smetati uživanju u vašem vanjskom prostoru. Možda imate na umu vrlo specifičan izgled ili materijal; inače, može biti teško izabrati. Ako niste sigurni s kojom biste se vrstom odlučili, odvojite malo vremena istražujući različite stilove i dizajne.

2) Izbjegnite skupe pogreške. Kamin od cigle i maltera dodaje toplinu i karakter svakom domu, ali mnogi DIY vrtni kamini su zapaljivi ili ilegalni. Ako u svom vrtu gradite ložište ili vanjski kamin, pobrinite se da ne predstavlja opasnost za prolaznike ili vaš dom. Angažiranje stručnjaka moglo bi vam uštedjeti vrijeme i novac.

3) Pogledajte različite stilove. Iako vas možda privlači jedan stil kamina, uvijek je dobro pogledati različite stilove prije nego što se odlučite. Ne želite trošiti novac na nešto što ne odgovara vašim potrebama ili ukusima. Ako odaberete tradicionalni stil, razmislite o kupnji cigle svjetlije boje. Iako su nešto skuplje od crvene cigle, bolje će se uklopiti uz vašu okućnicu ili vrt.

4) Odaberite dobru lokaciju. Mjesto vašeg kamina također je važno uzeti u obzir. Morat ćete imati dovoljno prostora oko njega da se slobodno krećete. Ako planirate zabavljati goste dok, na primjer, peku marshmallow uz vaš vanjski kamin, budite sigurni da između stolova i stolica ima dovoljno mjesta kako bi se ljudi mogli lako kretati. Preporučujemo da ga ne stavljate na izravnu sunčevu svjetlost ili blizu bilo čega zapaljivog.

5) Razmotrite sve vrste goriva. Jedno od vaših prvih razmatranja pri odabiru kamina treba biti vrsta goriva. Iako smo najpoznatiji s tradicionalnim opcijama na plin i drva, sve veći broj kupaca kuća razmatra druge vrste izvora goriva poput električnih kamina. Svakako pažljivo razmotrite sve opcije jer svaka ima svoje prednosti i nedostatke. Možda ćete ustanoviti da je jedna vrsta prikladnija od druge ovisno o vašem životnom stilu, a vaše okruženje također će utjecati na vašu odluku. Općenito se smatra da su kruta goriva sigurnija i lakša za korištenje, ali s obzirom na to da su plamenici na drvene pelete sve popularniji, možda nisu tako sigurni kako se čine. Uzmite u obzir da će ove ideje za vrt s kaminom imati neke velike nedostatke kada su u pitanju izvor goriva i toplinska snaga.

S vrtnim kaminom možete unijeti šarm i ljepotu svakom vanjskom prostoru, dok istovremeno dobivate doživljaj topline i udobnosti uz logorsku vatru. Ali, s toliko vrsta kamina dostupnih na današnjem tržištu, odabir jednog može biti težak. Nadamo se da su vam naši savjeti pomogli.

Back to top